klokkeverksted - om oss

VELKOMMEN TIL KLOKKEVERKSTEDET - BRUVEGEN 5, SKARNES  
 

 Åpningstider: MAN, TORS, FRE 10.15 - 18.00 LØR 10.15 - 14.00

TIRS og ONS: ER LITT UTE PÅ OPPDRAG men som regel noen inne mellom kl 12.00 og 16.00

Vårt juridiske navn er Skarnes Ur & Gull. Vi har eget ansvarsmerke som består av innriss av sverdet fra bronsealderen, som ble funnet på Leikvang og Runetegn for bokstaven L og J. Dette benyttes på sølv som produseres av oss.

Skarnes Ur & Gull er opprinnelig en urmakerforretning med sølv og optiske artikler, som i løpet av 90-tallet og spesielt fra ca 2002 har fått en god liten gullsmedavdeling. Her kan du få utført alle ærender og reparasjoner vedrørende alle typer ur, samt smykker. Skarnes Ur ble etablert i 1984 som butikk, av Urmaker Hans Fagerhaug - som etter å ha vært ansatt hos Mojord i Oslo i mange år, da åpnet egen forretning på sin kone`s hjemsted. Skarnes Ur har siden 2008 omstrukturert til mer grossistvirksomhet som også går utenfor Norges grenser, da bedriften har fått ta over fine agenturer med import og distribusjon til urmakere i Norden som omfatter kjente merker i kategorien KLOKKER, KLOKKEREMMER, LENKER OG RESERVEDELER.

Skarnes Ur har som hovedregel stengt tirsdager og onsdager for å besøke urmakere, eller for å holde på med reparasjoner. De andre dagene er det åpent verksted med butikk og fabrikkutsalg i Ukkestadgården på Skarnes, i Bruvegen 5. 
 
STØRRE VERKSTED - MINDRE BUTIKK - OPP EN TRAPP
Jeg har arvet alt verktøy og utstyr av "gammer`n" sier Birgit, som er stolt over å kunne presentere en litt "Good old day`s" bedrift, i Skarnes Sentrums eldste bebyggelse, nemlig Ukkestadgården. Vi har også utstyr og kompetanse på rens og stell/oppussing av bunadsølv., Diplom fra Norges Gullsmedforbund, Kompetansebevis fra urmakerskolen, Sertifikat fra Seiko med modul Perpetual Calendar og Kinetic, samt mye og lang erfaring og pruduktkunnskap fra urmaker- gullsmed- og optikerbransjen.
 
-Etter å ha holdt til i Parken Kjøpesenter i 15 år, er det hærlig å få egne lokaler med enda mer personlig preg!  Lokalet har også høye speildører og rundovn med krone, som gjør miljøet hyggelig. Samtidig som man får følelsen av å være i en oase av ur, smykker, optisk, dåp-/ gaver og glass, -   får man også utført reparasjoner og service av ur på sparket/på timen, om det da ikke er en mer innviklet reparasjon som krever mer tid.
 
Våre to urmakere restaurerer Lommeur, Veggur, Gulvur, Taffelur, Kaminur, mens Birgit selv tar seg av det meste innen moderne ur, batteriskift, skifte av glass og krone, nytt verk, rens/+nye pakninger, lenkerens, evt bytte til ny rem/lenke. 

I tillegg har vi ferdig glassede briller og en masse spennende optiske artikler som kikkerter og stjernekikkerter, luper, renseartikler, barometere, værhus og værstasjoner!

Vi har alt av små knappcellebatterier og lithiumbatterier, men har også de vanlige stavbatteriene. Batteriene er fra Varta og Energizer, enkelte fra Maxell, Renata og Sony, og er alltid ferske!