STOFFBELTE VS LÆRBELTE OPPHAV HEDMARK

Vi leverer bunadbelte ( skinnbelte) med eller uten spenne og støler til Solør-Odal bunaden i sort eller  mørk blått lær av meget god kvalitet. Send oss en  forspørsel hvor du fører på ønsket lengde på belte.
Så gir vi deg prisoverslag på det. 
Rask levering.

Orginalt så var det ikke belte til Solør-odal brodert kvinnebunad. Veldig mange ønsket seg det, og noen laget seg belte likevel. Etterhvert har de laget nytt tilskudd til bunaden, og belte i blått ullstoff leveres nå som tillegg om du ønsker dette. 

Spenne og støler fåes i flere varianter, som er godkjent og naturlig å bruke for Solør-Odal. Dalsland har også laget egendesignede støler og spenne ( ca år 2000 ), tiltenkt denne bunaden. Ellers synes vi det er veldig hyggelig å bruke spenne og støler som har opphav i distriktet fra gammelt av. 

Leikvang-stølen og spenne er utformet og lages av oss. Denne er formet etter en gammel modell som ikke produseres lengre, men vi har studert søljer fra gamle funn og gjort noen utbedringer på vår utgave, som gjør våre støler enda mer passende til de gamle søljene. 

  

 

 

MARIASØLJER er mye brukt i hele Hedmark, Solør og Odal. Det er valgfrihet da det gjelder sølv til den broderte Solør-Odal bunaden, og du står derfor helt fritt til å velge hvilken eller hvilke søljer du ønsker å bruke. Velg det sølvet du liker best, og selv om vi synes det er veldig hyggelig om du velger bunadsølv fra bunadens eget distrikt, har du også mulighet til å velge sølv med røtter fra din slekts distrikt.

Det heter seg at det skal være oksidert sølv til denne bunaden, men vi ser enkelte ganger at noen ønsker å bruke forgylt sølv også til denne.