VESKELÅS SOLØR ODAL BROKADELIV

Det er i år 2000 laget en veskelås til Solør Odal bunad med brokadeliv. Denne er laget av Johs Kristiansen, etter studier av en gammel veskelås i messing som ble funnet i Odal. Denne fåes på da du får vesken/ lomma ferdig sydd hos Tante Marie i Kongsvinger. Den er da i sølvplett.

Vi har også en lignende lås i sølvplett, som faktisk har opphav i Vestfold! Vi vet ikke hvor den funnede veskelåsen egentlig har opphav fra, kanskje den en gang i tiden er kjøpt eller motatt som gave fra noen i Vestfold? En kan tenke så mye.... 

Vi selger gjerne løse veskelåser, til påsying for de som vil få lomma sydd et annet sted, og noen syr jo selv. Veldig mange bruker låsen med artikkelnr 527 100 som hører til Hedmark distrikt og er reproduksjon av gammelt funn.

Noen ønsker større veske også til S-O Brokadeliv - som kjærringer fra Odal`n sier: " Je vil ha væske som je kan stappe næva neri!"  Da har vi den brede veskelåsen nr 60 på 15,7 cm (også fra Johs Kristiansen) som er den som har blitt solgt i alle år til Solør-Odal. 

 

 

Velkommen til Skarnes Ur & Gull!