JUNIOR

GI EKTE MINNER

Mange husker favorittskjeen fra barndommen. I sølv, inngravert med eget navn og dekortert med eventyrlige figurer som kunne sette fantasien i sving og gi farge til hverdagens måltider. 

Begrepet «Født med sølvskje i munnen» stammer fra England. Tilbake til tudortiden var det skikk at barnets fadder ga gjenstander i sølv som dåpsgave om han eller hun hadde råd til det. Sølv var omsettbar valuta, og gaven ble sett på som en økonomisk sikkerhet for fremtiden. Sølv er dessuten antibakterielt. En egenskap som ble høyt verdsatt på tudortiden, og som er like aktuell i dag. I tillegg til at sølv dreper bakterier og mindre organismer, kan bakterier heller ikke formere seg på sølv.

Fremdeles er sølvets kvalitet og varighet en viktig grunn til at det er en populær gave til barn. Gjenstander i sølv følger med barnet inn i voksenlivet og videre til neste generasjon. I dag er det som regel ikke den materielle verdien som teller høyest. Sølvgjenstander fra barndommen bringer frem dyrebare minner når de tas frem år senere. Barnets beste heter det. Barnets beste er faktisk å bruke sølv som spisebestikk. 

For andre bestikkdeler, ta kontakt med birgit@skarnesur.com